Fredagsföreläsningen
Göteborgs mest spännande föreläsningsserie?
Fredagsföreläsningen består av exklusiva föreläsare med annorlunda och inspirerande berättelser för en exklusiv skara åhörare.
Varje föreläsningstillfälle startar kl 14:14 till ca 15 i Idéfabriken och är begränsat till 50 åhörare. Allt för att ge närhet, interaktivitet och maximal upplevelse.
Kommande föreläsningar:
Att bygga en egen Robot – nytt datum
Carl Bärstad, Sparkling Science och Kidshackday.com
Carl Bärstad berättar om den delvis smärtsamma resan från känslan av att vara en värdelös teoretiker till att bli någon som faktiskt kan skapa saker, mer än bara powerpoints och excel-filer!
Carl delar med sig av erfarenheterna från att ha frigjort sig från en utstakad karriär som industriell ekonom, till att återta nyfikenheten och självkänslan att jobba praktiskt och kreativt med ny teknik. Carl visar också hur man närmar sig tekniskt skapande trots att man hela sin skolgång har lärt sig grammatiken först och inte egentligen övat på att prata.
Som en del av föreläsningen får du ta del av och testa på att bygga en robot !
Carl är initiativtagare och licens-havare till TEDxStockholm som nu är en rörelse med över 3500 följare och som arrangerar årliga inspirationsevents för över 400 personer. Han har tillsammans med sitt fantastiska team på Kids Hack Day startat en global rörelse med människor som brinner för att inspirera barn att bli skapare av teknik och inte bara passiva konsumenter. Kids Hack Day finns nu på 5 kontinenter och i över 20 städer. Carl är medgrundare till Quirkbot, en teknikleksak utvecklad tillsammans med Kids hack Day för att låta barn bygga och programmera sina egna robotar med sugrör.
Fantastiska föreläsare som redan föreläst i Idéfabriken:
Klokt eller Korkat – om förstånd och oförstånd i kunskapsorganisationen
Anders Hemre, Interknowledgetech
Att förstå och arbeta med kreativitet, kunskap och expertis har blivit allt viktigare inte bara i traditionell organisationsutveckling utan även i arbete med innovation, teknologiöverföring och större utvecklingsprojekt. De flesta organisationer strävar naturligt mot att utveckla den kunskap och förmåga som är viktig för verksamheten. Ända saknas inte exempel på inkompetens och irrationellt handlande.
Anders Hemre föreläser om vad expertis egentligen är och hur den används samt om hur även kunskapsorganisationer ibland beter sig mindre klokt.
Anders har lång internationell erfarenhet från specialist- och chefsbefattningar på Ericsson, har verkat som organisationskonsult i Kanada och är aktiv som rådgivare, skribent och bloggare på teman som innovation, kunskap och lärande i organisationer.
ANMÄL DIG>
Innovation i stora organisationer (engelska)
Rick Middel, Handelshögskolan Göteborgs Universitet
Legitimization of innovation in large companies.
The intitial reaction of the company/manager is: ”it is a great idea, but….this is not our business or go back to your work”. In contrast to mainstream ideas, new innovative ideas need to be sold and legitimacy needs to be created within the organization. This Friday lecture will focus on how individuals can create legitimacy for innovation.
Rick Middel is Assistant Professor at the Institute for Innovation and Entrepreneurship at the University of Gothenburg. His research focusses on how legitimization is created for business model innovation.
Konsten att skapa projekt av en idé
Lars Hallin, Antartica Solutions AB
Räcker det att man kan verktyg som Microsoft Project och att man kan göra utförliga tidsplaner för att lyckas med projektet att genomföra en idé?
Lars Hallin berättar bl.a. om sin egen insikt att ett projekt inte kan köras som ett mekaniskt system. Att leda projekt handlar om att hantera osäkerheter. Likt den kreativa processen kan man inte blint lita till modellerna och tro att allt löser sig om man bara följer en projektmodell. Lars Delar med sig av erfarenheter av att ha varit involverad i en rad olika projekt och ger inspiration till dig som vill skapa projekt av din idé eller få inspiration i ert sätt att jobba i projekt.
Lars har arbetat som lärare och tränare i näringslivet sedan 1998, bl.a. på IHM Business School. När lars inte jobbar som lärare hjälper han projektledare som fastnat i datorträsket. Fritidsprojektet är en svart Harley Davidson Night Rod Special.
Gör det enkelt att göra rätt! – (flyttad!)
Göran Börjesson, Autodesk AB
Många befinner sig i en värld som förändras snabbare och snabbare. För många liksom för Autodesk gäller det både för kunderna och deras egna produkter. Hur gör man och hur lägger man upp arbetet för att förenkla för organisationen och sig själv i detta ständigt ökande tempo utan att ta död på kreativitet och initiativförmåga?
Göran Börjesson på Autodesk berättar om sina erfarenheter och hur han lagt upp arbetet för en organisation i en ständigt föränderlig värld. Göran ger också en inblick i de fantastiska saker deras kunder gör och ställer krav på att kunna göra med deras produkter.
Göran är en passionerad, modig, okonventionell, målinriktad marknadsförare med stort miljöintresse och ingenjörsbakgrund som gillar att bryta ny mark och pröva nya idéer. Göran har 30 års erfarenhet inom marknadsföring och företagsledning inom IT kombinerat med ingenjörskunskap från CAD och byggbranschen.
Innovation med Dr Beng!
Bengt Järrehult, DrBeng(t) AB
Tyvärr är vi offer för ”Innoflation” där allt vi gör kallas för innovation och i och med det blir begreppet otydligt.
Definitionen ”Innovation är att skapa eller hitta insiktsfulla lösningar samt att ta dem till marknaden på ett lyckosamt sätt” verkar passa in på de flesta bolag, kanske även ditt. Det innebär inte att du måste komma på allt själv – men du bör anpassa det du hittat till din verklighet.
Välkommen till en fredagsföreläsning där Bengt pratar innovation!
Efter 11 år i Tyskland och Sydostasien för Akzo Nobel kom han 1997 till SCA i Göteborg Där han sedermera kom att jobba som Director of Innovation and Knowledge Management. Bengt började tidigt jobba med idéhantering, kreativitet och innovation.
Bengt är Adjungerad professor på Chalmers och har tidigare varit Adjungerad professor på Lunds Universitet. Hans specialitet är att jobba med de förutsättningar som gynnar mera radikala, genombrottssyftande innovationer i samklang med den dagliga utvecklingsverksamheten.
På väg mot 95 % mer människa!
Följ med på en resa som börjar i Masthuggets vårdcentral och fortsätter ända in i kvantfysikens besynnerliga värld!
Resan slingrar sig fram genom den inre trädgården, via passionernas drivkraft, den inre kartan, genom skuggor och drömmar… Den når slutligen fram till kvantfysikens obegripliga värld där du får möjlighet att hålla nollpunktsenergi direkt i händerna. Varje resedestination har en hårresande potential att öka livsenergi, kreativitet, glädje och självkännedom. Resan visar hur det går att utvecklas från 0 till 95 % mer människa med hjälp av verktyg som sorterar under såväl elementära som banbrytande kategorier.
Titti Nordieng arbetar som kommunikationskonsult, entreprenör och personlig coach i egen verksamhet. Hon har ett brinnande intresse för hälsa, beteendevetenskap och psykologi, driver hälso- och livsstilsbloggen Pippi Grön samt har nyligen gett ut boken ”På väg mot 95 % mer människa”.
Ta makten över din tid
Facebook, jobbmail, SMS, nyhetsappar, instagram och quizkampen…
- Hur påverkas våra relationer när så många saker konkurrerar om vår uppmärksamhet?
- Och hur blir det på arbetsplatsen? Kommer vi ner i ”flow” där vi presterar på topp?
- Skapar alla dessa nya applikationer och lösningar bara en flexiblare vardag, eller finns det några blindskär att se upp för?
Mickes tes är att oavsett om du är chef, ledare, kollega, vän, förälder eller kärlekspartner som kommer du att lyckas om du har förmågan att vara härvarande!
Välkommen till en föreläsning som garanterat kommer att få dig att tänka tankar som du aldrig har tänkt tidigare.
Micke Darmell är idag Sveriges mest anlitade föreläsare inom detta område och han har skrivit den mycket uppmärksammade boken ”Uppkopplad eller Avkopplad?”
Empati och innovation
Karl-Magnus Möller, Ericsson AB
De flesta förknippar ordet innovation med kreativitet. Men enbart kreativitet leder inte till innovation om det inte tillgodoser personers behov. Hur får man reda på vad andra människor har för behov? Kognitiv empati handlar om att söka förstå vad andra personer känner. I denna föreläsning får du en inblick i området empati och hur det kopplar till innovation och du får med dig lite tankar om hur man kan arbeta med empati i sin innovationsprocess.
Karl-Magnus (Kalle) Möller arbetar på Ericsson med innovationsfrågor där han stöttar individer och grupper runt innovation. Den approach till innovation som ligger närmast hans hjärta är Design Thinking, då den är starkt människocentrerad. Kalle tror att alla människor i grunden är kreativa och tycker om att hjälpa människor utveckla sin kreativa såväl som empatiska förmåga. Kalles vision är att Göteborg kan bli universums bästa plats för öppen innovation.
En ensam idé är inte så mycket värd!
Innovation handlar om att skapa värde av idéer. Bakom varje idé står det alltid människor. Två fakta som lett till att i2i och Realize inlett ett strategiskt samarbete för att öka organisationers kreativitet och innovationsförmåga. Välkommen att lära dig mer om innovation i praktiken.
Så här säger Jakob Lindvall VD på i2i ”Ju fler som engageras och involveras i företagens utvecklingsprocesser, desto större är möjligheten att få fram de radikala och fungerande idéerna som skapar morgondagens framgångar och affärer”. Jakob menar att ”Processen fram till nyskapande innovationer kantas av idel tvära kast och ställer tillsynes motsägelsefulla krav på både ledning och organisation. Samtidigt som vi ska vara kreativa och ta till oss det oväntade ska vi arbeta systematiskt och långsiktigt”.
OBS! Annan tid
Vi startar redan 12.12 med en enkel plock-lunch och du får möjlighet att själv testa i2i systemet WIDE live innan Jakobs föreläsning startar.
- 12:12 Plock-lunch med mingel
- 13:13 Jakob föreläser
Jakob kommer att berätta ett antal historier om hur de hjälp olika kunder. Ni kommer få er till livs både underhållande berättelser och säkerligen också några personliga anekdoter. Det går naturligtvis bra att enbart komma till föreläsningen kl 13.13. - 14:14 Vi avslutar fredagen med lite bubbel och samtal.
- 15:15 Avslut
Jakob har lång erfarenhet av affärsutveckling och innovationsarbete och är en flitigt anlitad talare. Han är en av grundarna av företaget Idea2Innovation. De har utvecklat molntjänsten WIDE, som förenklar hanteringen av idéer och framtagandet av nya produkter och tjänster. Idea2Innovation grundades 2010 och har kontor i Åre, Stockholm och Norrköping. Nu etablerar de även verksamhet i Göteborg.
Bike Around – Innovationen som rest runt hela världen!
Anne-Christine Hertz och Emma Börjesson, Hälsoteknikcentrum Halmstad
Hur kan man motivera personer med demens till fysisk aktivitet, samtidigt som man aktiverar minnet genom att använda sig av ny eller befintlig teknik?
Anne-Christin och Emma presenterar en speciell cykeltur som faktiskt kan erbjuda detta. Vad sägs om en härlig cykelupplevelse inomhus som stimulerar minnet genom att man besöker nya eller gamla platser, där man varit tidigare och som man kanske känner igen.
Denna innovation skapades vid Hälsoteknikcentrum Halland vid Högskolan i Halmstad, tillsammans med personal från kommuner i Halland och studenter från olika discipliner.
Anne-Christine och Emma talar om arbetsprocessen, brukarmedverkan, vikten av tvärvetenskapliga projektgrupper och kreativitet.
Du som gillar förverkligande av idéer bör inte missa denna föreläsning!
Hur kan jag vara säker på att jag tänker utanför boxen, om boxen är osynlig?
Martin Richards arbetar som pedagogisk konsult och har pågående uppdrag på skolor i Europa där nytänkande och kreativitet är ett viktigt inslag.
Vi omges av problem – eller möjligheter, men begränsas ofta av det vi uppfattar som omöjligt, då lösningen egentligen kan vara enkel, om vi kunde bara se på problemet på ett annat sätt.
Martin utlovar att hans fredagsföreläsning ger dig några nya sätt att upptäcka den där boxen, allt med humor och glimten i ögat, interagerar Martin med publiken för att nå maximal inlärning.
Du får ta del av exempel på hur andra ha gjort riktiga genombrott i att tänka utanför sin box både privat och i arbetslivet.
Låt dig få nya input på kreativitet:
Den konstgjorda människan
–Framtidens människa?
Lars Hedman, Zimmer AB
”På mindre än 30 år har den digitala revolutionen förändrat ”vad vi gör”. Emellertid, den pågående biomedicinska utvecklingen kommer kunna påverka oss långt mer och i grunden förändra ”vilka vi är”. Med utgångspunkt från den konstgjorda människans historia kommer det handla om hur nya biomaterial, vävnadsingenjörer och stamcellsodlare kan förändra och förlänga livet.”
Lars Hedman har jobbat snart 25 år inom vad han kallar den kommersiella mänskliga reservdelsbranschen. Han förmedlar ett enkelt och spännande helikopterperspektiv om hur den medicintekniska innovationsutvecklingen på ett radikalt sätt kan förändra våra livsförutsättningar.
Att avslöja en lögnare
–öka din emotionella kompetens
och lär dig läsa ansikten
Eva Hyllstam, Eva Hyllstam AB
Eva Hyllstam AB är licensierade leverantör av Paul Ekmans internationella certifieringsträningar i Norden.
Dr Ekman är världsledande forskare och psykolog i ansiktsavläsning och emotionell kompetens samt inspirationen och expertrådgivaren bakom FOX amerikanska dramaserie ”Lie to me”.
För första gången i Sverige har du nu möjligheten att ta del av Pauls arbete.
Välkommen till en introduktion till att värdera sanning och trovärdighet!
Stressad och pressad eller kreativ och effektiv
Jan Tern, Personbästa Förlag & Event AB
Stress är en fantastisk fysisk funktion. Utan stress hade vi inte överlevt som art, men när det handlar om kreativitet är stressen ett stort hinder. Kom och lär dig mer om stress och få idéer och tips om hur du minskar den negativa och skadliga stressen och istället kommer i ”the zone of peak performance”.
Jan Tern är på 50 procent ansvarig för att koordinera och utveckla friskvården på AB Volvo, övrig tid skriver han böcker och föreläser i det egna bolaget Personbästa AB, läs mer på www.personbasta.se.
Kraften i att vara Motvalls kärring
Josefin Lassbo, Reflective circle
Att hitta sin inre Motvalls Kärring innebär att även hitta sitt inre ”ja”; hjärtats ja till det som springer ur en egen övertygelse.
Din egen Motvalls Kärring är det roligaste sällskapet du kan ha!
Välkommen att lyssna till och prata om varför vi inte bara kan andas ut, hur det kommer sig att livet kräver döden, varför linjer måste brytas och cirklar slutas.
Business Model Innovation
Bertil Thorvaldsson, ABB Robotics
– Att arbeta med affärsmodellen kring serviceerbjudanden
Att arbeta med innovation tillsammans
med 10 000 medarbetare
Jonas Thorngren, Volvo Group Trucks Technology
Även om du inte försöker få tiotusen medarbetare att bli innovativa kan du säkert ha nytta av de erfarenheter Jonas Thorngren har gjort. Denna gång kan du ta del av en av våra trevligaste föreläsare som beskriver hur Volvo GTT arbetat med innovation på bred front. Nyttiga erfarenheter och inspiration som man aldrig tar del av annars.
Hur tänker en arkitekt?
Lars Wimnell, White
Ett försök att svara på Vad, Varför och Hur – om arkitektens roll i det framtida samhället
E-commerce i B2B hur man praktiskt går till väga
Mats Ljungberg, fd VD, VVS Grossist
Att utveckla en e-handel i en traditionell bransch och i ett tradionellt företag. Hur tar man sig vidare. Vad bör man tänka på?
Radioactive Orchestra.
Kristofer Hagbard, Ideofon
Kristofer pratar om hur konst och vetenskap kan dra nytta av varandra och varför atomkärnor är musikaliska. Han kommer också att låta er lyssna på bakgrundsstrålningen i rummet och demonstrera Radioactive Orchestras unika musikinstrument.
Sex och pengar gör dig till en bättre ledare.
Maria Appelqvist är utbildaren, inspiratören och coachen som har specialiserat sig på två av våra allra starkaste drivkrafter – sexualitet och pengar.
Maria Appelqvist är doktor i sociologi och författare till boken ”Du och din Jante: Reseguide i Janteland”. Maria undervisar individer och grupper i ledarskap, organisation och entreprenörskap och coachar ledare.
Ordets makt över tanken.
Varje dag stöter vi på tusentals ord, i samtal, på TV, i tidningar, i böcker, i radio, på film. Vi är så vana vid dem att vi sällan stannar upp och reflekterar över hur de påverkar oss. Men det borde vi! För forskningen inom lingvistiken och den moderna psykologin är skrämmande överens: orden påverkar oss mer än vad vi tror. Ibland på häpnadsväckande sätt.
Ordets makt över tanken kommer handla om vad denna forskning lär oss om hur ord kan påverka vår världsbild, vårt beteende, våra känslor, vår förmåga att lösa problem och vår kreativitet.
Konst som drivkraft för företagsutveckling.
Jon Liinason
Chief Arts Officer CHAOS & IDIOTS
”Välkomna till Essunga och besök 60-talet som det var, här har det inte hänt nåt på femtio år.”
Jon Liinason, Chief Arts Officer på CHAOS & IDIOTS, delar med sig av DO´s and DO NOT´s i hantering och facilitering av lönsamma perspektivskiften, och öppnar upp sin erfarenhetsryggsäck och berätta bl.a. om hur Essunga kommun vände sin största utmaning till sin största framgång. Och fick 125.000 besökare på köpet. Jon har stor kunskap och lång erfarenhet som projektledare för konstnärsdriven företags- och samhällsutveckling.
Den delade ekonomin
– en pågående revolution?
Peter Algurén, VD Sunfleet
Att äga saker har blivit allt mindre viktigt. Från Airbnb och Spotify till Sunfleet och Styr&Ställ – vi hyr, byter, lånar, skänker produkter, tjänster, kompetens, pengar, utrymmen m m som aldrig förr. När detta sätts i system så ställer denna beteendeförändring i konsumtion om många branscher och är något du och ditt företag bör förhålla sig till.
Peter Algurén är VD i Sunfleet bilpool delar med sig av sina erfarenheter och synsätt inom den delade ekonomin i allmänhet och transportsektorn i synnerhet.
www.collaborativeconsumption.com
Skaffa dig en grym konkurrensfördel.
Är du entreprenör? Är du del av ett företag som vill växa? Är du nyfiken på hur man tänker då?
Världen består idag av mycket information, snabbare förändringar och mitt uppe i det här ska du och företaget konkurrera och överleva. Det finns inga färdiga recept, men jag vill gärna berätta om mina tankar och erfarenheter efter snart 30 år som entreprenör, intraprenör och aktiv affärsstrateg i en mängd bolag och branscher.
Din organisation läcker som ett såll!
Maria Viidas, SIQ
-Strategist, scenario planner and futurist
Hur mycket av det du gör på jobbet skapar värde för dina kunder? Ledsen, men det är mindre än du tror. Det finns ett stort slöseri i de flesta organisationer. Tyvärr det finns ingen syndabock att avskeda. Strategin är: Bli uppmärksam – Hitta orsaken – Arbeta bort slöseriet.
Maria Viidas arbetar idag på SIQ – Institutet för kvalitetsutveckling, hon har under de senaste 20 åren arbetat både handfast och visionärt med verksamhetsutveckling. Idag ger hon oss en vägledning för att hitta effektivare och mer framgångsrika sätt att skapa värde i vardagen. Med dig från denna dag får du några små och enkla verktyg för att öka din förmåga att identifiera och arbeta bort slöserier.
En entusiasmerande föreläsare!
Den uppkopplade bilen – Fokus på tjänsterna och kundnytta
Martin Rosell, WirelessCar
– Managing Director
Varför vi kopplar upp bilarna idag, vad är nyttan utifrån ett kundperspektiv.
Kunden är eco-systemet och vi tar en titt på kundnytta ur alla synvinklar samt kopplar detta till hur allt hänger ihop i det framtida uppkopplade samhället!
En intressant föreläsning som ger dig insikt i uppkopplingens nytta!
Ledningsgruppen – en outnyttjad potential?
Roy Bartilson, Ledarskaparna
Efter att ha arbetat med över 150 ledningsgrupper har Roy sett återkommande röda trådar och upplevt samma sorts brister i olika typer av företag/organisationer. Brister som hindrade både ledningsgruppen och företaget att nå sin fulla potential. Om inte ledningsgruppen har klart för sig varför de finns till, vilka beslut som ska tas respektive inte ska tas där samt utvecklat en kommunikativ nivå och tillit i gruppen, kommer det skapa otydlighet i hela organisationen. Det är påfallande många som bara genom att klargöra varför de finns till som grupp kan minska mycket av organisationens energiläckage.
Roy Bartilson har tillsammans med Per Malmberg skrivit boken ”150 ledningsgrupper senare – vår bild av en dold potential”. Roy delar med sig av erfarenheter av sitt arbete med ledningsgrupper under förläsningen.
Hur omvärldsanalys kan skapa de nya tanke-boxarna
Martin Börjesson, Knowit
-Strategist, scenario planner and futurist
Analys ses, och ofta med rätta, som raka motsatsen till kreativitet och innovation. Dock är det via, vad vi traditionellt kallar omvärldsanalys, som vi först får syn på de förändringar i vår affärsomgivning vi behöver parera.
Genom att förändra vår syn på vad vi gör när vi gör en omvärldsanalys kan vi, istället för att göra listor på hoten från omvärlden, använda dess resultat som ett kreativ avstamp gentemot morgondagens version av vårt företag.
En amerikansk ledarstil i Sverige
Henrik Hallgren, Cybercom
-Director Business unit
Henrik berättar om sin erfarenhet från att ha arbetat i amerikanske företag i IT-världen i många år. Hur får man med sig folk, när pekar man med hela handen och varför är det viktigt att fatta snabba beslut, även om de inte är 100% rätt. Hur hänger inspiration och innovation samman i vardagen?
En föreläsning med insikt om ledarskap i olika organisationer!
Technology that makes sense
Fernando Ocaña, Semcon
– Creative Director
The importance of proactive, multi-disciplinary discussions on the intersection of emergent social, cultural and technological phenomena.
OBS! Denna föreläsning är på Engelska
En fantastisk föreläsning, Fernando inspirerar och ger insikt som få!
Storytelling – konsten att tala så att andra ser
I alla tider och i alla kulturer har människor berättat för varandra. Det kan ha varit för att undervisa, presentera en idé, engagera till handling eller för att underhålla. Berättelsen med sitt målande språk och sin tydliga struktur är ett kreativt och kraftfullt verktyg för kommunikation. Med en god berättelse kan du få människor med dig i dina tankar och visioner. Och med en god berättarteknik kan du komma hur långt som helst.
Kiriaki Christoforidis arbetar med storytelling på TheStory.
Hon kommer bjuda på en inblick i berättandets värld, på tips och på lite fredagsmys i form av goda berättelser.
Ready to Start – vad kan man lära sig när man startar en ny fabrik
Daniel Wigren, VD Virtual Manufactoring
3D-visualisering ger dig trygghet och god lönsamhet.
Hur går det egentligen till när man startar upp produktion i en helt ny fabrik.
Daniel Wigren, VD på Virtual Manufactoring beskriver hur de skapar kompletta och detaljerade 3D modeller som exakt kan simulera hur hela processen kommer att fungera, eller inte. De kallar det ”Surprise Avoidance”.
Dra lärdomar och få nya tankar.
En fantastiskt resa i Cyberspace. Välkommen.
Trendspaning bland Almis portföljbolag
Sara Wallin, VD Almi Företagspartner Väst
Den 13 juni kommer Sara Wallin, VD för Almi Företagspartner Väst, på besök till Fredagsföreläsningen.
Sara är VD för Almi Väst sedan drygt 5 år. Hon är även styrelseledamot och styrelseordförande i ett flertal styrelser bland annat Gothenburg Research Institute, Connect Väst, Almi Invest Fond SI. Sara har tidigare även varit ordförande för Börssällskapet i Göteborg och arbetat och varit delägare i tillväxbolag i regionen.
Varje dag får 100 svenska företag rådgivning, lån eller riskkapital från Almi. Ska ditt företag också växa?
Innan året är slut har över 24 000 företag tagit del av Almis tjänster. Den gemensamma nämnaren är att de alla vill öka sin konkurrenskraft, utvecklas och växa.Det blir ett bra bidrag till Sveriges tillväxt.
En möjlighet att få inblick i Almi och lära känna Sara.
Speed up development (engelska)
Kristian, a boundary spanner, initiates relations by mediating between specialists and companies needing development support. This is an efficient and flexible service for firms in the Healthcare eco-system looking to drive development.